044 987 0262

Asiakaspalvelu

Ma - Pe: 9:00 - 18:00

Verkkokauppa 24h

Miltä hukkuva näyttää?

Jaa artikkeli

Miltä hukkuva näyttää?

Juhannuksen postaus sai eri sivustoilla hyvää keskustelua aikaan  vesiturvallisuudesta ja lasten rohkaisemisesta kertomiseen kotona, jos jotain on sattunut. Kiitos siitä teille kaikille!

 

Edellisessä postauksessa linkitin aikuisille hyvää kertausmateriaalia vesiturvallisuusasioihin. Yritin nyt vielä etsiä materiaalia, jossa käsiteltäisiin hukkuvan tunnistamista lapsen näkökulmasta. Mielestäni on ehdottoman tärkeää, että lapset harjoittelevat jo varhaisessa vaiheessa vedestä pelastamista, jos kohtaavat hukkumisriskissä olevan. Mutta miten he osaavat toimia oikea-aikaisesti, jos eivät tiedä, miltä hukkuva näyttää?

Yllätyksekseni varsinaista opetusmateriaalia / videota hukkuvan tunnistamisesta ei suomenkielisenä löytynyt, joka olisi a) oikeaoppinen ja b) lapsille suunnattu. Vinkki jollekin videoalan ammattilaiselle 😉

Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä ja linkkejä eri sivustoille, joista voi löytää materiaalia lapsen kanssa läpikäytäväksi.

  • Amerikan Punaisen Ristin teettämät “Longfellow’s WHALE Tales” -videot, joissa animoitu valas opettaa lapsille vesiturvallisuudesta. Joka videossa on myös näytelty tilanne, joka hahmottaa kohtuuhyvin asiaa myös kieltä ymmärtämättömälle. Videot löydät täältä.

  • Vedestä pelastamista voi kerrata lapsen kanssa vaikkapa tämän YLEn H2O Pro – opi uimaan -jakson avulla. Katso video täältä.

  • Vesisankarit -hanke on useiden järjestöjen yhteistyöhanke, jossa lapsille opetetaan vesiturvataitoja erilaisilla rasteilla päivän mittaisessa tapahtumassa. Sivustolla on myös materiaalia aiheesta niin kouluihin kuin koteihinkin. Vesisankarit-tapahtumia järjestetään ympäri Suomen sekä kouluille että avoimina tapahtumina. Kannattaa seurata tapahtumakalenteria! (Korona-aika on sekoittanut näidenkin tapahtumien järjestämistä, mutta tulevaisuudessa suosittelen lämpimästi 😊 )

  • Ja loppuun vielä se Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto ry:n ohje hukkuvan tunnistamisesta. Hukkuvan tunnistaminen ei ole koskaan yksiselitteistä eikä todellakaan aina helppoa. Erityisesti lapsen kohdalla haasteellista on, että lapsi hukkuessaan saattaa näyttää vain leikkivän tai sukeltelevan. Hyvä vinkki SUH:n sivuilla onkin, että KYSY, ONKO KAIKKI KUNNOSSA. Jos henkilö ei pysty vastaamaan, AUTA HETI.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajana saat tietoa uusista kursseistamme, tuotteistamme sekä pysyt ajan tasalla viimeisimpien blogitekstiemme osalta.

Vastaa

Tiedätkö sinä miten toimia hätätilanteessa?

Liity postituslistalle ja saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista blogiteksteistä.