044 987 0262

Asiakaspalvelu

Ma - Pe: 9:00 - 18:00

Verkkokauppa 24h

Myytinpurkaja osa 1: pelastustyökalu

Jaa artikkeli

Koulutuksissamme käydään läpi aina myös liikenneonnettomuudessa toimimista ja siinä yhteydessä puhutaan myös erilaisista pelastustyökaluista sekä turvatuotteista, joita tilanteessa voidaan hyödyntää.  Yksi auto-onnettomuustilanteessa hyödyllinen väline on ResqMe® -pelastustyökalu. 

”Miten ResqMe toimii?”

Totuushan on se, että en minä ole niitä kaikkia elämässäni vielä tarvinnut tositilanteessa. Senpä vuoksi olen ollut pitkälti sen tiedon varassa, mitä valmistajan sivut sekä internetin ihmeellinen maailma on minulle tuotteesta kertonut. Ja koska mieleni on kuin sen pikkupojan, jonka tarvitsee avata radio tietääkseen, miten se toimii, halusin minäkin ottaa ja testata tämän työkalun toimivuuden.

Miten se toimii? Voiko sitä käyttää useamman kerran? Toimiiko se tuulilasiin? Miten ja mistä kohdasta turvavyö leikataan?

Näihin kysymyksiin haimme vastauksen eräänä syyspäivänä Vihdin Otalammella sijaitsevan Hyöty Romu Oy:n romuttamolla: ”liikenneonnettomuus Vihdissä”.

Katso videolta, mitä kaikkea selvisi 🙂

Pieni ja käytännöllinen pelastustyökalu

Paitsi että meillä oli aivan mahtavan hauska päivä, niin saimme myös tosiaan itse kokea, miten se työkalu nyt tosiaan toimii. Ja todeta voi, että toimiihan se!

Huomattavasti vaikeampaa – ja riskialttiimpaakin – olisi yrittää rikkoa ikkunaa kivellä tai muulla tylppäpäisellä esineellä. Resqme® -pelastustyökalu ei edellytä voimaa eikä tekniikkaa toimiakseen. Muista vain painaa sen auton sivuikkunan sivuosaan (tai takaikkunaan, mikäli sitä ei ole pinnoitettu värikalvolla), niin saat lasin rikki vaivattomasti.

Toimi näin työkalun kanssa:

 • rikkoaksesi ikkunan, paina musta pää kohtisuoraan auton sivu- tai takaikkunaan
 • painaessasi työkalua napakasti ikkunaan, aktivoituu jousiviritteinen piikki, joka rikkoo lasin
 • turvavyötä leikatessasi huomioithan, että leikkaat vyön aina yläosasta, eli pään vierestä. Tämä siksi, että turvavyö kelautuu voimalla leikkaamisen jälkeen juuri siinä päässä olevaan kelaan. Mikäli leikkaat alempaa, voimalla kelautuva turvavyö aiheuttaa lisävaurioiden riskin.
 • turvavyö tulee myös aina leikata viistossa kulmassa. Kohtisuoraan leikatessa se ei leikkaudu.

 

Lisää tuotteesta voit lukea myös valmistajan sivuilta.

Loistava joululahjaidea jokaiselle autoilevalle

Jos kiinnostuit tuotteesta, niin kurkkaa meidän verkkokauppasivu täältä. Vinkkinä, on muuten erittäin hyvä tuote vaikkapa joululahjaksi sille autoilevalle perheenjäsenelle!

Samalla voikin myös tarkistaa niin auton kuin kodinkin ensiapuvarustuksen – olisiko aika täydentää ensiapulaukkua tai ensiapukaappia?

Mitä muuta huomioit liikenneonnettomuudessa?

Liikenneonnettomuudessa tarvitaan usein myös muita välineitä, mutta ennen kaikkea sinun tulee huolehtia ensisijaisesti omasta turvallisuudestasi tilanteessa! Muistathan aina ennen tilanteeseen menoasi varmistaa mahdollisuuksien mukaan lisävahinkojen syntyminen. Vain elossa oleva auttaja voi pelastaa ihmishenkiä!

Lukaise myös aiheeseen liittyvä kirjoituksemme takavuosilta, jossa käsittelemme enemmänkin onnettomuustilanteessa toimimista.

Mitä välineitä ja keinoja sinulla on mukanasi onnettomuustilanteeseen joutuessasi?

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajana saat tietoa uusista kursseistamme, tuotteistamme sekä pysyt ajan tasalla viimeisimpien blogitekstiemme osalta.

2 vastausta

 1. Mielenkiintoinen työkalu. Itse kanniskelen mukana aina sellaista Swiss Army- monitoimilinkkuveistä, mutta tuolla kyllä ikkunan rikkominen käy huomattavasti nopeammin. Olen siis kerran joutunut rikkomaan auton ikkunan, eikä ollut ihan helppoa. Myös turvavyön leikkaaminen näyttäisi onnistuvan todella paljon helpommin kuin veitsellä…
  Eli kyllä tuo turvaväline tulee hankittavaksi omaan autoon.

  1. Kyllä, Resqme on yllättävän näppärä tehtävässään, ollen vielä niin pieni ja kätevä mukana kannettavaksi. Oli kiva päästä kokeilemaan se ihan itse käytännössä, miten vähällä voimalla saa niin paljon aikaan. Kiva kuulla, että juttu vakuutti sinutkin!

   Veitselläkin saa toki leikattua turvavyötä, mutta on se haastavampaa. Muista leikata silläkin viistossa kulmassa, kangassyiden suuntaisesti vyö, niin leikkaaminen helpottuu! -Sanna

Vastaa

Tiedätkö sinä miten toimia hätätilanteessa?

Liity postituslistalle ja saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista blogiteksteistä.